U nedelju 20.februara, fudbalski klubovi Rakovica i Miljakovac odigrali su humanitarnu utakmicu u čast proslave 85. godine postojanja FK Rakovica. Sva sredstva sakupljena od ulaznica prosleđena su za lečenje devetogodišnjeg Dejana Sekulića kome je uspostavljena dijagnoza disharmoničnog razvoja, a sakupljeno je 53.870 dinara.
Utakmica odigrana pred više od 400 ljubitelja fudbala i dobrih ljudi opravdala je epitet lokalnog derbija i bila dostojna proslave velikog jubileja FK Rakovica. Pred početak susreta, predsednik FK Rakovica urucio je plaketu zahvalnosti Gradskoj opstini Rakovicu koju je preuzeo član veća zadužen za sport Vladmiri Jurašin.
Prisutnima se obratio i veliki prijatelj našeg kluba i humanista Jovan Simić, koji je uručio zanimljiv poklon (tanjir koji svedoči o utakmici odigranoj 1984.godine između Jugos Basela i tadasnjeg IMR-a), predmet je krasio vitrine Rakovice, ali je vremenom nestao i pronadjen je preko interneta.
Svecani izlazak na teren uvelicali su malisani najmladjih selekcija – clanovi skola fudbala Fair Play i Alfa – R. Pre utakmice intonirana je i himna Srbije.
Meč je obilovao šansama na obe strane, viđena je izuzetno dinamična utakmica koja je završena rezultatom 1:1, iako je na današnjem meču u prvom planu bila samo pobeda za malog Dejana.
Ekipa Rakovice ušla je u meč kao iskusnija od dva rivala, i u početku meča diktirala tempo, što je rezultiralo i prednošću koju je doneo Tasić u 24. minutu nakon nesporazuma između odbrambenog igrača Miljakovca i golmana.
Nakon toga je Miljakovac pokušavao da poravna rezultat do kraja poluvremena ali pokušaji Petkovića i Rankovića nisu urodili plodom.
U drugom poluvremenu Miljakovac je preuzeo inicijativu i pokazao želju da izađe neporažen iz ovog meča, što je obezbedio Ilija Petković pogotkom u 70. minutu meča.
Na kraju meča ostao je rezultat 1:1 možda i najpošteniji nakon prikazane igre, ali i simbolički najbolji zbog prirode samog meča koji je imao revijalni i humanitarni karakter.
Za Rakovicu su igrali: Zelić, Tasić, Milošević, Agbaba, Ivanković, Maričić, Nikolić, Cvetković, Branković, Stošić, Aksentijević. U igru ušli kao rezerve: Vuković, Ranđelović, Jelić, Kuzmanović, Desmond.
Za Miljakovac igrali: Jovanović, Manić, A. Milojević, Č. Milojević, Tašić, Dimitrov, U. Vukmirović , Nešić, Petković, Stojković, Ranković. U igru ušli kao rezerve: Tanasković, Kanas, M. Vukmirović, Veselinović.
Gledalaca: 450. Strelci: Tasić 24. min za Rakovicu, Petković 70. min za Miljakovac.
21 фебруара, 2022