U poslednjem kolu prvog dela prvenstva prvi tim je dočekao ekipu Srema iz Jakova i slavio sa 4:1.

U nedelju ujutru, na stadionu Rakovice, sve je bilo spremno za završni čin prvog dela prvenstva. U poslednje vreme naši momci su nas navikli na odlične rezultate, da ne kažemo da su nas razmazili u toj meri, da od svake utakmice očekujemo spektakl u kome na kraju Rakovica izlazi kao pobednik. Da to nije samo utisak nas koji smo redovni pratioci FK Rakovice i kući i u gostima govori činjenica da se okupilo blizu 100 navijača. Sama ta činjenica nije tako impresivna kada se pogleda u poređenju sa svetskim fudbalom, ali za uslove u Srpskom fudbalu to je lep broj, koji nadmašuje čak i dobar broj superligaških terena. Za to najviše zasluga imaju naši fudbaleri, koji su kreativnošću, borbenošću i kvalitetom svoje igre stekli simpatije velikog broja navijača, kojima je vikendom poseta stadionu Rakovice postala ustaljena rutina.

Utakmicu je odlično pripremio trener Stefanović, kao po običaju analizirao je igru protivnika i igračima ukazao odakle preti najveća opasnost. Ekipa Srema je trenutno u donjem delu tabele i došla je da odigra hrabro jer nije imala šta da izgubi. Dobra stvar je što u našim redovima nije bilo povređenih i suspendovanih igrača (osim dugo povređenog kapitena Aksentijevića čiji povratak željno iščekujemo), tako da je na teren istrčao najjači mogući sastav. Od prvog minuta Rakovica je krenula ofanzivno i napala protivnika. Takva igra donela je željeni rezultat i već posle 12 min posle odličnog ubacivanja iz drugog plana u kaznenom prostoru gostiju oboren je fenomenalni Kuzmanović, sudija je bez dileme pokazao na belu tačku. Siguran sa penala bio je Kauzlarić, kao i u prethodnim pokušajima golman u jednu a lopta u drugu stranu, i to je 1:0. Posle gola malo je opao ritam utakmice, to je dalo vetar u leđa protivniku koji je uspeo da realizuje jednu polukontru i izjednači rezultat. Nakon postignutog gola Srem je još dva puta opasno zapretio iz kontranapada, na svu sreću rezultat je ostao 1:1. A onda pravovremenom reakcijom i dobrim instrukcijama, trener Stefanović je ekipu vratio na pravi kolosek. U tom trenutku kao da se ekipa prebacila u veću brzinu, igrači su postali neuhvatljivi na terenu i to je za Srem značilo i kraj puta, jer do poluvremena je već bilo 4:1 u našu korist. U strelce se dva puta upisao Zlatković i jednom Cvetojević.

Drugo poluvreme je prošlo u daleko mirnijem ritmu. Protivnik se spustio u nisku zonu i pokušao da smanji manevarski prostor za naš tim. Zadovoljni aktuelnim rezultatom ni naši momci nisu srljali ka protivničkom golu. Celo drugo poluvreme Rakovica je imala loptu u svojim nogama, igrači su odličnom postavkom na terenu i još boljim rotacijama i promenama mesta uspevali da zadrže posed i stvore šanse kada se za to ukaže prilika. Kada se pogleda na kraju, pobeda je mogla biti i daleko ubedljivija, ali i ovako smo prezadovoljni učinjenim.

Ovom pobedom uspešno smo završili prvi deo prvenstva. Na 13 utakmica, ove jeseni, osvojeno je ukupno 25 bodova, što je bilo dovoljno za deobu trećeg mesta sa ekipom Hajduka. Posle nešto lošijeg starta prvenstva ekipa je u poslednjih 9 utakmica zabeležila samo po jedan poraz i nerešen rezultat uz sedam pobeda. Najviše nas raduje što je naš tim igrao lep i atraktivan fudbal sa ekipom koja je sačinjena od mladih igrača koji su pretežno ponikli u našem klubu, čak 90% igrača je mlađe od 21 godine.

20 новембра, 2019