Ove nedelje na stadionu pod Košutnjakom gostovala je ekipa Hajduka sa Liona. Klub bogate tradicije, dugogodišnji superligaš, sada se takmiči u našoj ligi pokušavajući da se opet podigne na nivo na kome je nekada i bio.

Utakmica je imala veliki značaj za obe ekipe. Pred ovo kolo ekipa Hajduka je bila treća na tabeli, a Rakovica četvrta sa 3 boda zaostatka u odnosu na ovonedeljnog protivnika. S obzirom na značaj meča, trener Stefanović odlično je pripremio ekipu i upoznao momke sa opasnostima koje nam prete sa druge strane. Ono što nam je išlo u prilog je činjenica da nismo imali igrača koji nisu konkurisali za sastav.

Obe ekipe su igrale otvoreno i napadački, to je i bio razlog što je preko 100 gledalaca moglo da uživa u fudbalu kakav skoro nije viđen u utakmicama I beogradske lige. Iako je bilo pregršt prilika u prvom poluvremenu nije bilo golova, najviše zahvaljujući golmanima oba tima. U drugom poluvremenu napadači su bili daleko koncentrisaniji i precizniji. U 62. minutu prednost ekipi Rakovice doneo je brzonogi Marinac koji je sjajno probio po levom boku uputio nezgodan šut koji je preleteo golmana gostiju i završio u mreži. Do 82. minuta se čekalo na drugi gol koji je postigao Prihoško odličnim udarcem sa 16m posle povratnog pasa. Tada smo pomislili da je sve gotovo, ali onda se desilo nešto što se retko dešava u fudbalu, igrač Hajduka sa brojem deset (Lazić) postiže pogodak sa više od pola terena. Iskoristio je euforiju u našoj ekipi i dekoncentraciju našeg golmana koji je stajao na 16m od gola. Tada su gosti krenuli svim snagama napred, neretko napadajući sa 6-7 igrača u završnici. To je ostavilo mnogo prostora za kontranapade i iz jednog takvog mladi i talentovani Anđelković je umakao odbrani i lob udarcem savladao istrčalog golmana gostiju.

Moramo istaći da smo na današnjoj utakmici imali posebno zadovoljstvo da nam je u goste svratio legendarni igrač i trener FK Rakovice, svima poznati čika Ljuba Alimpić. On je sa ljudima iz kluba odgledao ceo meč i izrazio zadovoljstvo onim što je video. Uz utakmicu smo se prisećali davnih vremena kada je on igrao za naš klub, a potom i nešto skorijih zlatnih vremena kluba kada je on trenirao igrače u našoj omladinskoj školi i sa njima postizao sjajne rezultate.

3 новембра, 2019